Business Internaţional

De ce sunt importante măsurile de siguranţă la locul de muncă: 533 de angajaţi s-au îmbolnăvit de la un singur coleg într-o fabrică ghaneză de procesare a peştelui

sursa foto: Profimedia

Numărul total de cazuri în Ghana se ridică la 4.700, dintre care 494 de persoane s-au vindecat, iar 22 au decedat.

Autor: Alex Ciutacu

11.05.2020, 13:38 464

Un angajat al unei fabrici de procesare a peştelui din oraşul ghanez Tema a infectat 533 de colegi cu noul coronavirus, conform unui anunţ realizat duminică de preşedintele Nana Akufo-Addo, citat de CNBC.

Autorităţile de sănătate din Ghana au raportat iniţial situaţia de la fabrică vineri, însă nu au dat detalii suplimentare.

„Toate cele 533 de persoane au fost infectate de una singură”, a spus preşedintele Akufo-Addo.

Acesta nu a oferit detalii legate de modul în care s-a transmis virusul sau legate de măsurile de siguranţă din fabrica respectivă.

El a spus că cele 553 de cazuri confirmate, care reprezintă 11,3% din totalul numărului de cazuri din Ghana, au făcut parte dintr-o serie de îmbolnăviri de 921 de cazuri pe care autorităţile le-au constat încă de la finalul lunii aprilie şi care au fost raportate abia acum.

Astfel, numărul total de cazuri în Ghana se ridică la 4.700, dintre care 494 de persoane s-au vindecat, iar 22 au decedat.

Cu 160.501 teste realizate de la începutul pandemiei, Akufo-Addo a spus că Ghana a desfăşurat cele mai multe teste per milionul de locuitori dintre toate ţările africane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO