Business Internaţional

De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu laser din Sud-Estul Europei: povestea companiei româneşti cunoscută astăzi pe întreg continentul

De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare...

Autor: Andra Stroe

06.11.2022, 21:48 4048

„O afacere profitabilă, dezvoltată de un antreprenor român, cu un plan de business de succes, pornit de la un vis”, descriu reprezentanţii Megatitan, în câteva cuvinte, povestea companiei cu capital 100% românesc, fondată de Ioan Daniel Bălan pe 11 septembrie 2001 în Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Astăzi, businessul oferă servicii de debitare cu laser, îndoire, sudură, vopsire a tablelor, cu o producţie de subansamble şi produse finite metalice. Acestea sunt destinate atât industriei constructoare de maşini, chimice, energetice, retail, cât şi pentru producţia de mobilier pentru birouri şi magazine sau a echipărilor urbane, stradale, parcuri, grădini şi locuri de joacă. Iată 5 lucruri mai puţine cunoscute despre acest business şi despre proprietarul ei:

În cei 19 ani de activitate, Megatitan a ajuns nu doar lider în România, ci şi în Europa. „Suntem prezenţi cu fabricatele din metal din industria construcţiilor, mai ales cele de maşini industriale, în Germania, Austria, Ungaria, Italia, Anglia, Irlanda. Dintre acestea, Germania este cea mai profitabilă. Exportăm cam 30% din producţie”, spune Ioan Daniel Bălan. Compania activează în Europa şi are relaţii comerciale dezvoltate şi pe alte continente, precum Asia şi America de Sud, pentru importuri şi comenzi. În viitor, planurile de extindere vizează şi tările nordice.
Totodată, Megatitan este cel mai mare procesator cu laser, având cea mai mare capacitare de debitare cu laser din Sud-Estul Europei, cu 150 – 200 de tone de tablă pe lună.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO