Business Internaţional

De la încasări de peste 700 de milioane de euro pe lună, la zero. Un mare lanţ de magazine care vrea să intre în România a trimis mii de angajaţi în şomaj

De la încasări de peste 700 de milioane de euro pe lună, la zero. Un mare lanţ de magazine care vrea să intre în România a trimis mii de angajaţi în şomaj

Autor: Ioana Matei, Business Magazin

26.04.2020, 10:37 3052

Retailerul din industria hainelor Primark a trecut de la vânzări de 650 de milioane de lire sterline (peste 730 mil euro) într-o lună până la nimic după ce coronavirusul a forţat compania să închidă magazinele din Europa şi Statele Unite, potrivit BBC:

Aceasta nu a fost singura companie din domeniu ai cărei reprezentanţi au anunţat că se zbat în faţa pandemiei. Compania John Lewis a trimis în şomaj mii de angajaţi, iar retailerul de fashion Cath Kidston spune că şi-a închis magazinele pentru totdeauana.
Proprietarul Primark, Associate British Foods, „a fost direct în opoziţia sa în faţa pandemiei”, a sous şeful companiei, George Weston.

Fără susţinere din partea statelor europene pentru acordarea ajutoarelor, mulţi dintre cei 68.000 de angajaţi ai Primark ar fi fost redundanţi spune el.
„De la vânzări de 650 de milioane de lire sterline cât aveam în fiecare lună, după ce ultimele noastre magazine s-au închis pe 22 martie, nu am mai vândut nimic”, a declarat el pentru BBC. A adăugat că i-ar „plăcea să poată redeschide magazinele PrimarK- „ştiu că trebuie să nu facem asta până când nu am învins boala”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

AFACERI DE LA ZERO