Business Internaţional

De la salon de bingo la cele cazino de lux in Las Vegas. Povestea lui Steve Wynn

De la un salon de bingo, la cele mai luxoase cazinouri in Las Vegas.  Povestea lui Steve Wynn

Autor: inCont.ro

17.07.2011, 12:27 204

Omul de afaceri Steve Wynn, unul dintre cei mai mari proprietaride caziouri si de hoteluri din Las Vegas, ocupa pozitia 512 inTopul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. A devenitcunoscut prin faptul ca a construit unele dintre cele maiextravagante cladiri din Las Vegas, fara sa faca economie la bani.Dupa ce si-a construit imperiul hotelier pe care il are, adezvoltat o pasiune pentru arta, investind sume exorbitante intablouri si ceramica chinezesca, scrie Business Insider.

Inceputurile lui Wynn sunt mai degraba modeste. Tatal sau aveaun salon de bingo, iar cand a murit a lasat in urma o datorie de350.000 de dolari.
Iata mai jos cum si-a construit Wynn imperiul hotelier:

1.Nascut in New Haven si crescut in New York, Wynn a preluatsalonul de bingo de la tatal sau imediat dupa ce a absolvitUniversitatea din Pennsylvania.

2.Din afacerea cu jocuri de noroc a castigat suficient incat sacumpere o parte din hotelul si cazinoul Frontier din LasVegas.

3.In anii '70 a cumparat un complex din Las Vegas - Golden Nuggets.L-a renovat si l-a vandut ulterior cu aproape jumatate de miliardde dolari.

4.Mirage, primul cazinou pe care il detinea in totalitate, a fostdeschis in 1989. In interiorul cazinoului in valoare de 630 demilioane de dolari a amenajat un vulcan artificial si o padure inminiatura. Citi]i mai mult despre povestea lui Steve Wynn pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO