Business Internaţional

De unde vine cel mai bun whisky single-malt din lume. Cât costă o sticlă?

De unde vine cel mai bun whisky single-malt din lume....

Autor: Ştefan Stan

29.03.2014, 13:20 3489
Brandul australian Sullivan’s Cove a fost numit cel mai bun whisky single malt din lume la Premiile Mondiale de Whisky, învingând în competiţie rivalii din Scoţia, SUA sau Japonia, scrie Business Insider.

Sullivan’s Cove a câştigat în 2013 şi 2014 şi competiţia regională australiană pentru cel mai bun whisky.

Dacă anul trecut o sticlă de Sullivan’s Cove costa 100 de dolari, în prezent este evaluată la peste 1.000 de dolari.

Premiul este un pas major pentru distileria Hobart, care produce brandul australian de whisky, şi care în urmă cu 20 de ani f`cea mai mulţi bani din turism decât din băuturi alcoolice,  calitatea whisky-ului produs fiind foarte slabă.

“Este amuzant că noi produceam cel mai prost whisky din lume, iar acum am câştigat premiul pentru cel mai bun”, a declarat Bert Cason, managerul companiei.

Toată linia de producţie pentru Sullivan’s Cove este realizată manual , inclusiv îmbutelierea. Whisky-urile trebuie să aibă o vechime de 12-13 ani când sunt îmbuteliate. Echipa de la Sullivan’s Cove ţine degustări lunare, testând mostre din 20 – 30 de butoaie de băutură pentru a decide care lot este pregătit de vânzare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO