Business Internaţional

Decathlon retrage de pe piaţă un produs vestimentar care ar putea provoca ”vătămări”

Decathlon retrage de pe piaţă un produs vestimentar...

Autor: Alina Botezatu

28.03.2019, 08:02 491

Decathlon a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că retrage de pe piaţă costumele de baie Adidas Infinate 3 Stripes, care au fost vândute în România între 1 ianuarie 2018 şi 4 februarie 2019.

Costumele au fost realizate în Tunisia, iar Adidas a constatat că „liniile de pe marginea costumului nu sunt prinse bine şi dacă se desprind se pot bloca în diverse obiecte sau alţi copii, înauntru sau în afara apei, cu potenţial de a cauza vătămări”, potrivit anunţul publicat de ANPC.

Acţiunea de retragere voluntară se desfăşoară până la data de 22 septembrie 2019.

„Această defecţiune va fi corectată prin rambursarea costului produsului. Costurile reparaţiei vor fi suportate de către distribuitor”, menţionează Decathlon.

Au fost primite 175 de reclamaţii din 350.000 de produse vândute, dar nu au fost raportate accidente.

„Retragerea a fost anunţată de producător la nivel european la organismul corespunzător din cadrul Comisiei Europene. Numărul notificării este 2018_1509. Fiecare client care are produsul înregistrat pe cardul de fidelitate Decathlon va fi contactat prin poştă sau pe e-mail”, au mai precizat reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO