Business Internaţional

Decesul lui Abu Firas al-Suri, purtătorul de cuvânt al grupării Al-Nusra, confirmat de Al-Qaida

Decesul lui Abu Firas al-Suri, purtătorul de cuvânt al...

Autor: Roxana Maciuca

06.04.2016, 08:26 107

Gruparea Al-Qaida în Magrebul Islamic, filiala nord-africană a reţelei Al-Qaida, căreia îi este afiliat şi Frontul Al-Nusra, a postat o declaraţie online prin reţeaua media a grupării, marţi seară, ca un omagiu adus lui Abu Firas al-Suri.

Declaraţia, dată cu 4 aprilie, ar fi prima confirmare publică a decesului liderului Al-Nusra din partea reţelei Al-Qaida.

Oficiali americani au declarat luni pentru Reuters că SUA a efectuat raidul aerian de duminică, dar nu au putut confirma decesul lui Al-Suri.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a precizat că raidul aerian a vizat o întâlnire a liderilor Al-Qaida în nord-vestul Siriei, la care era prezent şi Al-Suri.

Rami Abdel Rahman, directorul organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a precizat, duminică, pentru AFP că Abu Firas se afla, în momentul efectuării raidului aerian, la o întâlnire cu alţi lideri islamişti în localitatea Kafar Jales, din provincia Idlib, unde ar fi murit şi fiul acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO