Business Internaţional

Decizia Rusiei de a suspenda acordul comercial cu Georgia „nu va fi o tragedie“

Autor: Mihai Draghici

01.08.2014, 00:00 79
Guvernul de la Tbilisi apreciază că intenţia Rusiei de a suspenda acordul de liber-schimb cu Georgia va genera unele probleme, dar „nu va fi o tragedie“, scrie Itar-Tass. „O astfel de măsură a Rusiei va genera unele probleme în dezvoltarea relaţiilor comerciale între Georgia şi Rusia, dar nu va fi o tragedie, deoarece schimburile comerciale bilaterale vor continua în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului“, a declarat Zurab Abaşidze, emisarul special al Guvernului georgian în relaţia cu Rusia.
 
„În momentul în care Georgia a pregătit semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, nu am exclus posibilitatea ca Rusia să decidă suspendarea acordului cu Georgia“, a precizat Abaşidze. Rusia a anunţat că intenţionează să suspende acordul de liber-schimb cu Georgia, în contextul în care această ţară a semnat un acord de asociere cu Uniunea Europeană. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO