Business Internaţional

Decizie dură: Starbucks s-ar putea retrage din Marea Britanie

Decizie dură: Starbucks s-ar putea retrage din Marea...

Autor: Petru Mazilu

18.07.2022, 10:58 2362

Starbucks analizează varianta privind renunţarea la afacerea din Marea Britanie, potrivit BBC.

Se pare că Starbucks analizează o potenţială vânzare a afacerii sale din Marea Britanie, în condiţiile în care se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai dură şi cu schimbarea obiceiurilor clienţilor. Cu toate acestea, nu a fost demarat un „proces formal de vânzare", potrivit informaţiilor din mass-media locală.

Cel mai mare lanţ de cafenele din lume a fost afectat puternic de restricţiile COVID din întreaga lume. În luna mai, compania a anunţat că este „concentrată cu toată atenţia asupra îmbunătăţirii activităţii principale din SUA".

Firma va continua să „evalueze opţiunile strategice" pentru operaţiunile sale internaţionale deţinute de companie, potrivit Times. Starbucks a angajat consilierii Houlihan Lokey pentru a explora posibilele opţiuni pentru această afacere, au adăugat jurnaliştii.

La fel ca o mare parte din industria alimentară, compania Starbucks a fost grav afectată de restricţiile din timpul pandemiei. În prezent, compania se confruntă cu o creştere a costurilor şi trebuie să se adapteze la schimbarea obiceiurilor clienţilor, deoarece mulţi oameni lucrează de acasă.

De asemenea, compania se confruntă cu o concurenţă sporită în Marea Britanie din partea unor lanţuri de cafenele. Starbucks are aproximativ 1.000 de puncte de vânzare în Marea Britanie, dintre care aproximativ 70% sunt francize, în timp ce restul sunt deţinute de firmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO