Business Internaţional

Decizie şoc în Ungaria: statul vrea să interzică automatele de jocuri de noroc pentru că acestea reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Decizie şoc în Ungaria: statul vrea să interzică automatele de jocuri de noroc pentru că acestea reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

02.10.2012, 19:06 2136

Guvernul Ungariei a decis să ia măsuri urgente în privinţa interzicerii automatelor de jocuri de noroc pentru că acestea reduc veniturile populaţiei şi reprezintă o ameninţarea pentru securitatea naţională, scrie The Wall Street Journal.

Secretarul de stat Janos Lazar a afirmat că automatele de jocuri de noroc sunt un pericol în special pentru persoanele sărace din zonele rurale care cheltuie o parte substanţială din salariile lor mici şi beneficiile sociale pe acest tip de jocuri.

"Jocurile de noroc sunt periculoase şi nocive pentru societate", a spus Lazar. Modificările aduse actualei legislaţii presupun ca automatele de jocuri de noroc să nu mai fie puse în funcţiune, iar cele care sunt folosite în prezent să fie scoase din uz, excepţie făcând doar cele din cazinouri.

Dacă va fi adoptată, măsura va afecta un număr mare de baruri şi pub-uri care obţin o mare parte din venituri cu aceste automate.

Secretarul de stat a menţionat că reducerea veniturilor la bugetul de stat rezultată în urma interzicerii aparatelor de jocuri de noroc va fi acoperită prin introducerea unor noi reglementări şi taxe asupra jocurilor de noroc online.

Pariurile online au reprezentat o problemă pentru guvern de mulţi ani. Statul nu are mijloacele necesare pentru a taxa sau reglementa site-urile de pariuri sportive pentru că acestea nu sunt înregistrate în Ungaria.

O propunere de modificare a legislaţiei fiscale făcută de partidul de guvernământ Fidesz în septembrie 2011 prevedea introducerea permiselor pentru operatorii de jocuri de noroc online şi impunerea unei taxe de 20% pe venitul acestora.

Lazar a precizat că ministerul de justiţie încearcă să găsească o soluţie pentru această problemă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO