Business Internaţional

Declaraţia şocantă din Wall Street Journal care a trimis din nou la pământ băncile franceze: "Nu mai putem împrumuta dolari"

Declaraţia şocantă din Wall Street Journal care a trimis din nou la pământ băncile franceze: "Nu mai putem împrumuta dolari"

Autor: Adrian Voicu

13.09.2011, 14:34 5318

Wall Street Journal pare să vrea cu orice preţ să lovească în băncile europene, după articolul din urmă cu câteva săptămâni în care băncile franceze erau acuzate că au o expunere prea mare pe datoria Greciei, expunere ce ar fi intrat în atenţia autorităţilor americane care au contactat băncile cu sucursale în SUA.

De data aceasta este vorba de o declaraţie şocantă făcută de "un executiv al băncii BNP Paribas". Conform publicaţiei, acesta ar fi declarat: "Nu mai putem împrumuta dolari. Fondurile americane de pe piaţa de capital nu ne mai împrumută",

"De vreme ce nu mai avem acces la dolari, creăm o piaţă în euro. Aceasta este prima... Sperăm să funcţioneze, în caz contrar căderea în spirală va fi groaznică. Nu vom mai fi consideraţi de încredere deloc şi nimeni nu ne va mai împrumuta".

Declaraţia făcută de executivul care a vrut să îşi păstreze anonimatul a lovit puternic în BNP Paribas, aceasta căzând la bursa de la Paris cu 4,23% în jurul orei 14:30.

Banca a transmis un comunicat în care a negat cu insistenţă declaraţiile făcute de executiv sub protecţia anonimatului.

În comunicatul citat de Les Echos, banca "neagă formal afirmaţiile făcute de această sursă anonomică şi confirmă că finanţarea în dolari se face în mod normal".

"BNP Paribas este uimită că Wall Street Journal a lăsat să treacă, fără nicio contactare prealabilă a băncii, o acuzaţie bazată pe surse anonime şi care are atâtea elemente neverificate şi atâtea erori de natură tehnică", a adăugat banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO