Business Internaţional

Declaraţie surpriză a ministrului german de Finanţe: Dacă britanicii se răzgândesc în privinţa Brexitului, UE îi va primi înapoi cu braţele deschsie

Declaraţie surpriză a ministrului german de Finanţe:...

Autor: Ştefan Stan

13.06.2017, 14:46 27126

Ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble a spus că Marea Britanie ar fi primită înapoi cu braţele deschise în Uniunea Europeaă dacă britanicii ar decide că nu mai vor să părăsească spaţiul comunitar, scrie Bloomberg.

Schaeuble a spus într-un interviu pentru Bloomberg în Berlin că ”depinde de guvernul Britanic ia propriile decizii legate de Brexit”. Totuşi, el a spus că rezultatul surpriză al alegerilor din Marea Britanie a fost discutat cu ministrul de finanţe britanic Philip Hammond în ziua de după vot, şi a concluzionat că trebuie să le lase britanicilor câteva zile să decidă care este decizia pe care trebuie să o ia.  

”Nu ar fi util să speculăm dacă se va întâmpla sau nu”, a spus Schaeuble legat de o potenţială decizie a guvernului britanic de a inversa decizia de a părăsi blocul comunitar. ”Guvernul britanic a spus că va rămâne asupra deciziei Brexitului. Noi vom lua acest lucru ca o formă de respect. Totuşi, dacă vor să se răzgândească, vor găsi uşi deschise”, a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO