Business Internaţional

Declaraţii furioase din partea lui Donald Trump: Ierusalimul trebuia recunoscut, Israelul va plăti un „preţ mare”

Declaraţii furioase din partea lui Donald Trump:...

Autor: Mihai Draghici

22.08.2018, 14:57 15865

Israelul va plăti un "preţ mare" pentru decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală, a afirmat preşedintele SUA, Donald Trump, precizând că acest statut trebuia stabilit, însă organizaţia fundamentalistă Hamas a denunţat declaraţiile "periculoase" ale liderului american.

După decizia Washingtonului de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, Guvernul israelian "va plăti un preţ mare" în negocierile de pace cu Autoritatea Palestiniană, a afirmat Donald Trump la un eveniment politic desfăşurat în orăşelul Charleston (statul american Virginia de Vest).

Palestinienii vor "primi ceva foarte bun în schimbul" deciziei privind Ierusalimul "întrucât va fi rândul lor", a precizat Donald Trump, citat de NBC News, Ynetnews.com şi Times of Israel.

"Dacă va fi vreodată pace cu palestinienii, atunci este un lucru bun care a fost făcut", a continuat Donald Trump, referindu-se la recunoaşterea Ierusalimului. "Am eliminat această problemă de la masa negocierilor; în negocierile anterioare nu trecuseră niciodată de Ierusalim. Acum, Israelul va trebui să plătească un preţ mare, deoarece a fost eliminată această problemă. Iar palestinienii vor primi ceva foarte bun, deoarece va fi rândul lor", a reiterat Donald Trump.

Autoritatea Palestiniană şi mişcarea fundamentalistă Hamas denunţă afirmaţiile lui Donald Trump

"Declaraţiile lui Donald Trump sunt îndrăzneţe şi periculoase; reacţia corectă ar fi să se anuleze recunoaşterea statului Israel de către Autoritatea Palestiniană şi să înceteze toate acţiunile de coordonare cu Israelul. Autoritatea Palestiniană ar trebui să întrerupă toate contactele, inclusiv în materie de securitate, şi cu Administraţia SUA", a reacţionat mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.

La rândul său, Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a denunţat "continuarea politicii tendenţioase în favoarea Israelului" şi "iluzia Administraţiei SUA că este posibil să se ajungă la «acordul secolului» fără ca Ierusalimul să fie capitala statului palestinian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO