• Leu / EUR4.7205
  • Leu / GBP5.2885
  • Leu / USD4.1484
Business Internaţional

Declaraţiile tatălui unui tânăr mort în Colectiv: „Cu ce a schimbat această tragedie societatea românească? Cu nimic"

Declaraţiile tatălui unui tânăr mort în Colectiv: „Cu ce a schimbat această tragedie societatea românească? Cu nimic"

Eugen Iancu, tatăl lui Alex, unul dintre cei 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv, spune că la nouă luni de la producererea tragediei nu s-a schimbat nimic în societate şi atrage atenţia că nu a fost demarată nicio anchetă asupra celor care conduceau sistemul de sănătate.

"9 luni. Ar fi trebuit ca Alex să aibe 23 de ani , să cânte, să fie probabil în concediu . Dar nu, nu este aşa . 64 de tineri au murit . Cam 50 de tineri sunt mutilaţi pe viaţă. Alţii vor rămâne cu semne pe corp şi cu siguranţă toţi vor rămâne cu un coşmar întipărit în minte. Cu ce a schimbat această tragedie societatea românească? Cu ce a schimbat această crimă a statului român asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic? Cu nimic. Am schimbat un guvern . Ei şi? Vă simţiţi mai în siguranţă acum?" îşi începe Eugen Iancu mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Iancu atrage atenţia şi asupra situaţiei din spitale, care este neschimbată faţă de toamna anului trecut.

"Vedeţi o schimbare în spaţiul public? S-a pornit construcţia unui singur spital ? S-a modificat ceva în funcţionarea localurilor? Mor mai puţini oameni? Ştim de ce mor? Este curăţenie în spitale? Operatorii 112 acţionează pentru intervenţie rapidă şi precisă? Procurorii anchetează altfel decât la comandă? Vedeţi anchete asupra criminalilor şi hoţilor din spitale? Vedeţi anchete asupra lui Arafat sau Bănicioiu ? Sănătatea este garantată prin Constituţie. Dar criminalii din sănătate sunt protejaţi de preşedinţie, de servicii , de guvern pentru că sănătatea cea garantată de legea supremă este secretizată. Guvernul României face un raport în urma căruia cineva trebuia cel puţin demis, cu siguranţă procurorii ar fi trebuit să se autosesizeze şi să înceapă anchetele, dar fiind în ţara tuturor posibilităţilor procurorii se fac ca nu văd iar guvernul îi dă puteri sporite celui dovedit ca slab manager. Acum bineînţeles ne pregătim de alegeri , din nou alegeri. Motiv să nu facem în continuare nimic. Ce rost ar avea? Viata este o loterie , dacă ai noroc scapi , dacă nu , GHINION. Asta da schimbare".

Eugen Iancu este preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi anunţa în luna martie, la lansarea asociaţiei, că intenţionează să îl dea în judecată pe Raed Arafat pentru modul în care echipele de intervenţie au acţionat în cazul incendiului din clubul Colectiv.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7205
Diferență: -0,0593
Ieri: 4.7223
Azi: 4.1484
Diferență: -0,7441
Ieri: 4.1455
Azi: 5.2885
Diferență: -0,0812
Ieri: 5.2846
Azi: 4.2506
Diferență: -0,0376
Ieri: 4.2507