Business Internaţional

Deficitul de forţă de muncă devine fenomen general în Ungaria

Deficitul de forţă de muncă devine fenomen general în...

Autor: CătăIina Apostoiu

28.09.2016, 00:00 1713

Deficitul de forţă de muncă a devenit o problemă obişnuită atât la scară industrială, cât şi geografică în Ungaria, în timp ce în trecut aceasta era doar problema anumitor sectoare ale unor  oraşe mici de la graniţa vestică, a declarat vicepreşedntele Confederaţiei Naţionale a Angajatorilor şi Industrialiştilor (MGYOSZ), citat de Portfolio.hu.

Ferenc Rolek a remarcat faptul că deficitul se resimte la nivel general, în diferite segmente ale sectorului manufacturier, în activităţile sezoniere, agricultură, servicii, catering, IT. Acesta a adăugat că în special din cauza factorilor demografici această problemă devine din ce în ce mai serioasă de la an la an. Rolek crede că Ungaria încă dispune de rezerve interne de forţă de muncă.

Unii din cei care lucrează în sectorul public ar putea fi pregătiţi pentru sectorul de business, a explicat acesta. În unele domenii, însă, va fi nevoie de muncitori străini, în special muncitori calificaţi. Acesta a remarcat că prin muncitori străini înţelege oameni care vin în Ungaria pentru anumite perioade şi care sunt dispuşi să se adapteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO