Business Internaţional

Deloitte angajează aproape jumătate din personal prin intermediul recomandărilor

Deloitte angajează aproape jumătate din personal prin...

Autor: Alexandru Nanu

01.09.2014, 15:03 850

Dintre cei peste 400.000 de oameni care au trimis un CV la  compania de consultanţă financiară  Deloitte în acest an, cele mai multe şanse pentru o posibilă angajare le au personale care în cadrul CV-ului au şi o scrisoare de recomandare din partea unui actual angajat, scrie Business Insider.

În 2014, aproximativ 44% din personalul angajat a ajuns să lucreze în cadrul companiei cu ajutorul unei scrisori de recomandare, spune Jen Steinmann, consultant PHR.

"Din punctul nostru de vedere, recomandările vă permit să ajungeţi să lucraţi în marea noastră reţea de profesionişti. Recomandările sunt modalitatea de a intra în contact cu o persoană talentată, care s-ar putea să nu aibă acces în cadrul companiei altfel. De asemenea, ne permite să identificăm viitorii profesionişti din Deloitte care împărtăşesc aceleaşi valori de bază şi angajamentul excelenţei pe care ne bazăm."

Deloitte nu este singura companie mare care pune accent pe recomandările de angajare: Ernst & Young atrage 45% din noii angajaţi pe baza recomandărilor, în timp ce Enterprise Rent A Car oferă iPad-uri şi alte premii pentru angajaţii care recomandă oamenii potriviţi pentru posturile vacante din cadrul companiei.

Jen Steinmann spune că are în vedere recomandările ca pe o "tendinţă constantă şi stabilă" în  procesul de recrutare de la Deloitte şi că ea "va continua să fie o sursă importantă de experienţă pentru căutarea şi atragerea de talente în cadrul companiei."

Desigur, această strategie nu este perfectă. Unii susţin că este un lucru greşit ca recrutarea să se facă doar în baza recomandrilor, deoarece blochează procesul de angajare prin necontactarea oamenilor din exterior. Mara Swan ca lucreză în cadrul companiei Manpower Groups, specializată în plasarea forţei de muncă, a explicat  pentru New York Times că este un lucru greşit.


"Oamenii defavorizaţi, fără un loc de muncă şi a altor factori pe termen lung, nu au acces la reţeaua de angajare", a spus ea. "Cu cât ai fost cât mai puţin prezent în câmpul forţei de muncă, cu atât conexiunile tale sunt mai slabe."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO