Business Internaţional

Deloitte este pe cale să devină cel mai mare auditor din lume

26.08.2010, 23:55 36

Gigantul de consultanţă şi audit Deloitte ar putea deveni celmai important jucător de pe piaţa de profil, detronândPricewaterhouseCoopers, potrivit lui John Connolly, preşe­din­telecompaniei.
Potrivit acestuia, compania urmează să anunţe în octom­brie, cândva publica rezultatele financiare la nivel mon­dial pentru anulfiscal 2009-2010, că l-a detronat pe rivalul săuPricewaterhouseCoopers, devenind astfel cea mai mare com­panie deaudit la nivel mondial. Mai mult, Connolly, care ur­mează să iasăla pensie în 2011, a anticipat că actualul an fiscal s-ar puteadovedi a fi chiar mai profitabil decât precedentul, în ciudafaptului că prognozele de creştere economică la nivel mondialindică o revenire lentă.
"Deja ne-am descurcat bine în primul trimestru al anului fiscalactual, astfel că mă aştept să ne întoarcem la creştere de douăcifre. Piaţa de achiziţii şi fuziuni a început să se maiaglo­me­reze, iar afacerile noastre în domeniul fiscalităţii mergdin ce în ce mai bine. Modificarea reglementărilor se traduceiarăşi printr-o evoluţie pozitivă pentru noi", a explicat Connolly.Gigantul britanic şi-a anunţat însă rezultatele afe­rente anuluifiscal precedent pentru piaţa-mamă. Par­tenerii britanici aicompaniei de consultanţă şi audit Deloitte vor împărţi profituri de590 mil. lire sterline (718 mil. euro) pentru anul fiscal2009-2010, scrie The Telegraph.
Astfel, potrivit rezultatelor anuale ale Deloitte pe MareaBritanie, compania a reuşit să iasă neşifonată din cea mai severăcriză de după anii '30, şi va reuşi să ofere celor 672 depar­teneri britanici pentru anul fiscal iunie 2009-mai 2010pro­fituri de câte 873.000 de lire sterline (1,06 milioane deeuro), în condiţiile în care veniturile totale ale companiei pepiaţa britanică s-au ridicat la 1,9 miliarde de lire sterline (2,3milioane de euro) în aceeaşi perioadă.
"Partenerii noştri vor fi recompensaţi foarte bine din punct devedere financiar pentru că firma s-a descurcat foarte bine. Numaianul 2008 a fost mai bun din această perspec­tivă", a explicat JohnConnolly, preşedintele Deloitte la nivel mondial şi considerat celmai bine plătit contabil şi auditor al Marii Britanii. El a primitîn anul fiscal precedent 5,1 mil. lire ster­line (6,2 mil. euro),cu doar 1% mai puţin decât în inter­valul similar precedent.
Deloitte face parte din patrulaterul Big Four, care mai include şicompaniile Pricewater­house­Coopers, Ernst & Young şi KPMG.Deloitte este prezentă şi pe piaţa românească, unde furni­zeazăservicii în cinci domenii: audit, servicii fiscale, consul­tanţă,servicii de evaluare a riscului şi consultanţă financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO