Business Internaţional

Demisie la vârful administraţiei Trump: Scott Atlas, controversatul consilier în materie de coronavirus al actualului preşedinte SUA, a demisionat

Demisie la vârful administraţiei Trump: Scott Atlas,...

Autor: Dorin Oancea

01.12.2020, 08:06 46

Controversatul consilier special al preşedintelui SUA Donald Trump pentru coronavirus, Scott Atlas, a demisionat, anunţă BBC.

Mulţumind lui Trump pentru onoarea de a sluji poporului american, dr. Atlas a spus că „s-a bazat întotdeauna pe cele mai recente dovezi ştiinţifice, fără nicio consideraţie sau influenţă politică”.

În timpul celor patru luni în care a jucat acest rol, Atlas a pus sub semnul întrebării necesitatea măştilor şi a altor măsuri pentru controlul pandemiei.

De asemenea, a avut dispute în mod repetat cu ceilalţi membri ai grupului de lucru pentru coronavirus. Pe lângă faptul că a pus la îndoială utilitatea măştilor, s-a pronunţat împotriva restricţiilor şi a promovat ideea imunităţii colective.

Experţi în sănătate publcă, cum ar fi Dr. Anthony Fauci şi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), l-au acuzat pe Dr. Atlas că i-a oferit preşedintelui Trump informaţii false şi înşelătoare despre răspândirea virusului.

Colegii de la propria sa universitate l-au criticat cu tărie pentru că a promovat o viziune asupra Covid-19 în contradicţie cu ştiinţa medicală. Ei i-au salutat demisia, spunând că a fost „mult întârziată şi subliniază triumful ştiinţei şi adevărului asupra falsităţii şi dezinformării”.

În scrisoarea sa de demisie, rezentată de Fox News, doctorul Atlas a spus că sfatul său „s-a concentrat întotdeauna pe minimizarea tuturor daunelor provocate atât de pandemie, cât şi de politicile structurale în sine, în special pentru clasa muncitoare şi săraci”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO