Business Internaţional

Deputat afgan: Elicoptere neidentificate, probabil ale SUA, ajută terorişti Statului Islamic. Rusia cere explicaţii

Deputat afgan: Elicoptere neidentificate, probabil ale...

Autor: Mihai Draghici

12.07.2017, 17:47 226

Rusia a făcut verificări şi aşteaptă răspunsuri din partea Occidentului privind informaţiile conform cărora "aeronave neinscripţionate" ar fi oferit susţinere filialei afgane a reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat miercuri Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

"Moscova a făcut verificări după relatări de presă că elicoptere au transferat membri ai filialei afgane a reţelei teroriste Stat Islamic şi le-au furnizat arme şi muniţie, în estul Afganistanului", a declarat Maria Zaharova, amintind că pe 14 iunie militanţi Stat Islamic au ocupat un complex de mine din zona Tora Bora, în provincia afgană Nangarhar.

Potrivit unor surse, peste 50 de terorişti au fost transportaţi în această zonă de elicoptere neidentificate. Deputatul afgan Zahir Qadir susţine că elicopterele neinscripţionate aparţin Statelor Unite. El afirmă şi că forţele afgane din regiune nu au primit susţinere adecvată din partea Administraţiei afgane şi a Occidentului în luptele cu teroriştii.

"Trebuie notat că nici autorităţile afgane, nici conducerea Statelor Unite sau Misiunea NATO din Afganistan nu au oferit până acum vreo explicaţie clară privind zborurile cu aparate neinscripţionate, care s-au intensificat în ultimele luni, aceste aeronave oferind susţinere teroriştilor Stat Islamic în diverse regiuni din Afganistan", a adăugat Maria Zaharova.

"Tăcerea continuă pe această temă devine din ce în ce mai expresivă. Aş vrea ca aceste elicoptere neidentificate să apară nu doar în Afganistan, ci şi pe paginile presei occidentale. Jurnaliştii occidentali au toate oportunităţile de a adresa întrebări Pentagonului, Casei Albe şi Departamentului de Stat", a insistat oficialul rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO