Business Internaţional

Descoperire inedită pe un aeroport: Trei aeronave Boeing 747 au fost ”părăsite” şi nu se ştie cine este proprietarul

Descoperire inedită pe un aeroport: Trei aeronave Boeing...

Autor: Ştefan Stan

11.12.2015, 12:26 5608

Angajaţii aeroportului Kuala Lumpur International au găsit trei avioane Boeing 747, care stăteau în hambar de peste un an. Reprezentanţii aeroportului nu au nicio idee cine le-a lăsat acolo, potrivit Economist.

Aeroportul a dat un anunţ în cel mai bine vândut ziar din Malaezia pentru a ruga proprietarul să revendice avioanele şi să le ia de pe aeroport. Autorităţile şi-au rezervat dreptul de a vinde sau folosi avioanele după bunul plac dacă la 14 zile de la publicarea anunţului nimeni nu revendică aeronavele.

Modelul respective al avioanelor păstrate în hangare a ieşit din producţie din 1991 şi cel mai probabil nu valorează foarte mult. Anul trecut Boeing şi Airbus nu au mai vândut niciun 747 sau A381. În schimb, rudele lor mai noi şi mai eficiente din punct de vedere al combustibilului, precum 777, le-au luat locul.  

Spre exemplu, un avion 747, construit în 1985, care încă poate fi folosit, este la vânzare pentru 3,5 mil. dolari. Este posibil ca proprietarii să fi decis că este mai ieftin să abandoneze avioanele decât să plătească costurile de parcare, care cel mai probabil s-ar ridica mai mult decât ar obţine dacă ar vinde 747-le.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO