Business Internaţional

Deşi iPhone X costă 1.000 de dolari, primul model de iPhone vândut în 2007 ar putea costa de 15 ori mai mult

Deşi iPhone X costă 1.000 de dolari, primul model de...

Autor: Dragoş Dinu

04.11.2017, 01:32 1305

Lansarea celui mai nou produs Apple, iPhone X, la preţul standard de 999 de dolari, a făcut furori printre fanii înfocaţi ai companiei. Cu toate acestea, specialiştii şi colecţionarii susţin că dispozitivul nu este cel mai valoros model al gigantului american, încât iPhone-ul 2G, lansat în anul 2007, poate ajunge să coste şi de 15 ori mai mult, potrivit MarketWatch.

Bob Kraft, un om de afaceri american, a primit o oferă de 11.000 de dolari pentru prima ediţie sigilată iPhone. „A fost tentat, dar nu mă grăbesc să îl vând”, a spus Kraft. Antreprenorul este unul dintre puţinii vânzători ai iPhone-ului din 2007.

Prima variantă de iPhone a fost lansată pe data de 29 iunie 2007. Unii dintre posesorii unui astfel de dispozitiv au ţinut telefonul doar pentru nostalgia vremurilor, în timp ce alţii speră să facă din prima ediţie Apple, încă sigilată, mii de dolari.

Steve Jobs, cofondator şi fost director executiv Apple, care a decedat în 2011, a spus despre primul iPhone, în prezentarea sa din 2007, că este un „iPod, un telefon şi un navigator pe internet”. „Nu este vorba de trei dispozitive separate, este vorba de unul singur. Ceea ce vrem este să facem un produs mai inteligent şi simplu de utilizat decât orice alt telefon mobil”, a spus Jobs în prezentarea din 2007.

iPhone-ul din prima generaţie, care costa 499 de dolari pentru varianta cu patru GB memorie şi 599 de dolari pentru cel de opt GB, a reprezentat o schimbare majoră pentru utilizatorii de telefoane mobile. Pe atunci, utilizatorii de iPhone puteau să scrie mesaje, să trimită un e-mail şi să navigheze pe internet, dar nu mai mult de atât. Varianta Apple din 2007 avea, de asemena, o durată mai scurtă a bateriei, o cameră mai puţin sofisticată şi nu putea reda foarte multe aplicaţii noi, dar în ciuda acestor aspecte, unii oameni nu s-au despărţit încă de ea.

„Eu am încă iPhone-ul din 2007 şi este încă într-o stare de funcţionare excelentă” spune Brant DeBow, vicepreşedinte executiv al BiTE. „El va avea întotdeauna un loc special în inima mea pentru că a fost telefonul care a dat startul companiei noastre. (Compania lui Brant Debow face aplicaţii – n. Red). Acesta a cumpărat recent un iPhone 7, deşi jocul său video preferat rulează doar pe versiunea sa din 2007. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO