Business Internaţional

Deşi părea că Italia şi Germania vor evita al doilea val de coronavirus, autorităţile au raportat tot mai multe infecţii în ultimele zile. Bilanţul la nivel european ajunge la 4,6 milioane de cazuri

Deşi părea că Italia şi Germania vor evita al doilea...

Autor: Eduard Ivanovici

24.09.2020, 17:49 1230

Chiar dacă infecţiile au continuat să crească în Franţa, Spania şi Regatul Unit, Italia – locul primelor focare de coronavirus din Europa – şi Germania – cea mai mare economie europeană – nu au publicat rezultate asemănătoare, scrie CNBC.

Totuşi, Ministerul sănătăţii din Italia a raportat miercuri 1.640 de cazuri de COVID-19, cu 250 mai mult faţă de ziua precedentă, iar regiunile cu populaţii mari, precum Toscana, Lazio şi Campania, au înregistrat creşteri semnificative în ultimele zile.

Miercuri, autorităţile italiene au efectuat 103.696 de teste, cel mai mare număr de la începutul pandemiei până acum. Între timp, Franţa a raportat circa 10.000 de cazuri zilnice în ultima săptămână, iar Spania a înregistrat o medie similară de-a lungul ultimelor zile. În urmă cu două zile, Marea Britanie a impus o nouă serie de măsuri la nivel naţional pentru a controla răspândirea virusului.

În Germania, ţară lăudată pentru felul în care a controlat pandemia, cazurile au crescut joi dimineaţă cu 2.143, Munchen şi Hamburg devenind ultimele puncte fierbinţi de pe teritoriul ţării.

Totuşi, ţările menţionate anterior raportează puţine decese comparativ cu datele publicate în primele luni ale pandemiei.

Însă, de vreme ce Franţa, Spania şi Marea Britanie au introdus o serie de restricţii pentru cele mai afectate zone (cum ar fi măsurile aplicate în Madrid şi nordul Angliei), politicienii din Germania şi Italia încep să reacţioneze la ultimele schimbări şi se pregătesc să relanseze o serie de restricţii.

Până acum, s-au raportat în Europa peste 4,6 milioane de cazuri cu coronavirus şi circa 218.000 de decese, potrivit Worldometers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO