Business Internaţional

Noua destinaţie a investitorilor care au luat cu asalt fondurile de hedging de pe Wall Street: Platforma Discord deţine în prezent peste 4.000 de servere de „trading” şi numără peste 300 de milioane de utilizatori

Noua destinaţie a investitorilor care au luat cu asalt...

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2021, 15:26 406

Grupul WallStreetBets de pe Reddit a dominat luna trecută ştirile din domeniul financiar pe măsură ce micii investitori au provocat marile fonduri de hedging şi au dus acţiunile lanţului de magazine GameStop la niveluri record. Însă acum, o nouă clasă de investitori începe să îşi găsească loc pe Discord.

Aplicaţia de comunicare găzduieşte peste 4.000 de servere cu tagul „trading” şi 700 cu tagul „stocks” (acţiuni). Astfel, sunt efectuate în fiecare zi câteva sute de tranzacţii prin intermediul canalelor Discord, în timp ce investitorii discută pe baza opţiunilor pe care intenţionează să le cumpere, conform Business Insider.

Martin Escobedo, un utilizator activ din cadrul platformei, spune că a înregistrat un profit de 850% din luna august până în prezent datorită tehnicilor învăţate în Ace Enterprises, un server de Discord care a câştigat peste 75.000 de membri în doar şase luni.

Serverul este condus de o echipă de 30 de traderi care îşi discută activităţile zilnice într-un chat vizibil tuturor membrilor grupului. De regulă, după sfârşitul şedinţei de tranzacţionare, membrii îşi discută pariurile pe care le-au plasat în timpul zilei.

„La început nu ştiam nimic. Nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce se discuta pe grup”, a declarat Escobedo pentru Insider.

Danny Devan, fondatorul Ace Enterprises, încurajează membrii serverului să efectueze rar tranzacţii şi să înveţe beneficiile pe care le implică investiţiile pe termen lung.

„Nu eşti sărac, eşti doar pe cale de a deveni bogat :)”, scrie Devan.

Există şi grupuri de Discord pentru care se percepe o anumită taxă, precum Asset Entities, care numără peste 115.000 de utilizatori.

Într-o zi normală, serverul înregistrează 15.000 de utilizatori. Circa 4.000 de persoane plătesc lunar 25 de dolari pentru a statutul de membru „VIP”, primind în schimb o serie suplimentară de alerte privind SPAC-urile, şedinţele de tranzacţionare, opţiunile de cumpărare ale unor acţiuni şi tranzacţiile pe termen lung.

La sfârşitul anului trecut, Discord număra 300 de milioane de utilizatori şi se apropia de o evaluare de 7 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2019.

Aplicaţia a fost fondată în 2014 de Jason Citron şi Stanislav Visnevski, doi entuziaşti ai industriei gaming-ului care intenţionau să conceapă pentru jocurile video o platformă mai eficientă de chat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO