Business Internaţional

Deutsche Bank cumpara 40% din actiunile UFG Invest

12.09.2008, 22:16 17

Deutsche Bank, cea mai mare institutie financiara germana, a aprobat cumpararea a 40% din actiunile companiei financiare ruse UFG Invest, pentru a-si extinde divizia de administrare a activelor in regiune, scrie Bloomberg.
Compania germana de servicii financiare are posibilitatea de a prelua toate titlurile pe viitor, potrivit bancii cu sediul la Frankfurt. Deutsche Bank vrea sa realizeze o fuziune intre UFG Invest si unitatea ruseasca a diviziei sale DWS Investment. UFG Invest, care apartine companiei UFG Asset Management administreaza active in valoare de peste 400 de milioane de euro (559 mil. dolari).
Banca germana detine din 2005 controlul asupra companiei ruse United Financial Group, dupa ce a preluat titluri de la actionari importanti precum Boris Fyodorov, fost ministru de finante in guvernul de la Moscova.
Deutsche Bank se numara printre bancile straine, precum Societe Generale sau Raiffeisen International Bank, care au realizat investitii in companiile financiare din Rusia, tara care ar putea inregistra o crestere economica de 7,8% in 2008. Compania germana intentioneaza sa devina actionar minoritar si la UFG Advisors, o firma ruseasca de administrare a fondurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO