Business Internaţional

Deutsche Bank ia în calcul una dintre cele mai flexibile politici de reîntoarcere la birou: Gigantul german plănuieşte să le ofere angajaţilor posibilitatea de a lucra de acasă trei zile pe săptămână

Deutsche Bank ia în calcul una dintre cele mai flexibile...

Autor: Eduard Ivanovici

02.05.2021, 15:00 200

Deutsche Bank, cea mai mare instituţie bancară din Germania, plănuieşte să îi ofere staff-ului posibilitatea de a lucra de acasă până la trei zile pe săptămână, luând în calcul una dintre cele mai flexibile politici de reîntoarcere la birou din rândul marilor bănci internaţionale, conform Bloomberg.

Creditorul cu sediul în Frankfurt intenţionează să le „ofere angajaţilor mai multă flexibilitate prin modelele de muncă hibridă”, spune directorul financiar James von Moltke.

„Decizia va rămâne la latitudinea angajaţilor, însă mişcarea va fi realizată structural, întrucât vrem să ştim precis momentul în care se vor întoarce oamenii la birou”, a adăugat von Moltke.

Băncile europene, precum HSBC Holdings şi UBS Group, vor să reducă spaţiul dedicat birourilor pe măsură ce recunosc dorinţele angajaţilor de a obţine un echilibru mai mare între muncă şi obligaţiile de familie.

JPMorgan, cel mai puternic creditor din Statele Unite, se aşteaptă ca staff-ul să se reîntoarcă la birou în luna iulie, angajaţii urmând să lucreze prin rotaţie, însă oficialii băncii au declarat că iau în considerare o serie de aranjamente pentru a facilita flexibilitatea programelor de lucru. Între timp, CEO-ul Goldman Sachs David Solomon a declarat că munca în regim remote este o „aberaţie”.

Anterior, Deutsche Bank a semnalat că este dispus să îşi lase angajaţii să lucreze de la domiciliu între una şi trei zile pe săptămână, adăugând că întoarcerea la sistemele tradiţionale de lucru ar reprezenta „o oportunitate pierdută” în contextul pandemiei de coronavirus. Braţul de administrare a activelor Deutsche, DWS Group, a anunţat luna trecută că va reduce spaţiul dedicat birourilor din Germania cu 30%.

De altfel, Deutsche Bank a subliniat constant faptul că plănuieşte să reducă spaţiul de birouri odată ce va lua sfârşitul criza sanitară şi a declarat că munca în regim remote nu a redus nivelul de productivitate al angajaţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO