Business Internaţional

Deutsche Bank nu se retrage complet din Rusia, investitorii sunt furioşi

Deutsche Bank nu se retrage complet din Rusia,...

Autor: Dorin Oancea

12.03.2022, 16:39 363

Deutsche Bank a declarat că nu se retrage complet din Rusia, stârnind furia investitorilor şi contrastând cu băncile de pe Wall Street care au rupt legăturile cu această ţară din cauza invaziei Ucrainei, scrie Reuters.

Băncile şi administratorii de active s-au alăturat multor alte companii occidentale care se retrag din Rusia, în urma unei serii de sancţiuni impuse ţării.

"Suntem adesea întrebaţi de ce nu ne retragem complet din Rusia. Răspunsul este că acest lucru ar fi împotriva valorilor noastre", a declarat joi directorul general Christian Sewing într-o notă adresată personalului Deutsche Bank.

El a adăugat că nu ar fi "lucrul corect de făcut în ceea ce priveşte gestionarea acestor relaţii cu clienţii şi ajutarea acestora să îşi gestioneze situaţia".

Bill Browder, un investitor care militează pentru demascarea corupţiei, a declarat că, prin rămânerea în Rusia, cea mai mare bancă din Germania "este complet în dezacord cu comunitatea internaţională de afaceri şi va crea reacţii negative, pierderi de reputaţie şi de afaceri în Occident".

Goldman Sachs Group şi JPMorgan Chase au devenit în această săptămână primele bănci americane care şi-au suspendat activitatea în Rusia.

Goldman Sachs, care are o expunere la credite în Rusia de 650 de milioane de dolari, a anunţat joi că îşi încetează activitatea în această ţară. Orice pierderi ar fi "nesemnificative", potrivit unei surse familiare cu situaţia.

JPMorgan a declarat, de asemenea, că "renunţă în mod activ la afacerile din Rusia" şi că nu urmăreşte noi afaceri în această ţară.

Cei mai mari brokeri de asigurări din lume, Marsh şi Aon, au declarat, de asemenea, joi, că îşi încetează operaţiunile în Rusia.

Deutsche Bank a declarat la începutul acestei săptămâni că expunerea sa la riscul de credit faţă de Rusia şi Ucraina a fost de 2,9 miliarde de euro şi că şi-a redus şi mai mult expunerea faţă de Rusia în ultimele două săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO