Business Internaţional

DEZASTRU într-un paradis turistic: S-au produs două seisme majore la interval de câteva ore. După un cutremur de 6,1 grade, ţara s-a zguduit cu un nou seism de 7,5 grade pe scara Richter

DEZASTRU într-un paradis turistic: S-au produs două...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

28.09.2018, 14:38 988

Institutul American de Geofizică (USGS) a transmis vineri că un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter, s-a produs în insula Sulawesi din Indonezia, la doar câteva ore după un cutremur mai mic, de 6.1 grade pe scara Richter, relatează Reuters.

Cel puţin o persoană a murit şi alte zece au fost rănite în urma primului seism, deşi autorităţile anunţaseră iniţial că nu au existat victime sau pagube materiale majore.

Autorităţile au ridicat avertizarea de tsunami emisă în urma celui de-al doilea cutremur pentru provinciile din centrul şi vestul insulei, dar au avertizat cetăţenii să rămână vigilenţi.

„Avertizăm cetăţenii să rămână în zone sigure şi să stea la depărtare de clădirile afectate”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor.

Purtătorul de cuvânt a transmis că Agenţia nu a reuşit momentan să ia legătura cu autorităţile din regiune.

Al doilea seism s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul a fost înregistrat la aproximativ 56 de kilometri nord-vest de oraşul Donggala din centrul insulei.

Un oficial al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor a anunţat că mai multe case s-au prăbuşit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO