Business Internaţional

Dezastru pentru pasageri. Un operator aerian îşi vinde jumătate din flotă şi anulează curse

Dezastru pentru pasageri. Un operator aerian îşi vinde...

Autor: Alex Ciutacu

30.12.2018, 15:03 11665

Cu câteva zile în urmă, WOW Air a lansat o ofertă ieşită din comun, reducând cu 50% preţurile biletelelor pentru perioada următoare, însă decizia nu are niciun sens prin ochii analiştilor care au văzut în luna decembrie situaţia financiară a companiei, care nu arată bine deloc, potrivit TravelPulse.

La mijlocul lunii, WOW Air a anunţat că va reduce numărul zborurilor şi că asta ar putea afecta mai mulţi pasageri în 2019.

Operatorul va reduce numărul de aeronave pe care le foloseşte, de la 20 la 11 şi va vinde patru aeronave Airbus A321 pentru 10 milioane de dolari pentru a-şi putea finanţa operaţiunile. WOW Air plănuieşte să returneze patru aeronave Airbus 330.

Compania a concediat deja şi 111 angajaţi.

„După un an greu, WOW air restructurează şi îşi simplifică operaţiunile pentru a se putea întoarce la începuturile companiei, atunci când era un operator aerian extra low-cost” a declarat compania pentru USA Today,

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO