Business Internaţional

Dezastrul continuă pentru unul dintre principalele motoare ale zonei euro: Italia va avea creştere economică de doar 0,1% în 2019

Dezastrul continuă pentru unul dintre principalele...

Autor: Alex Ciutacu

04.04.2019, 15:32 44874

Trezoreria Italiei se pregăteşte să reducă estimările de creştere economică pentru 2019 şi să majoreze deficitul estimat, potrivit unor oficiali citaţi de Bloomberg.

Economia va creşte anul acesta cu doar 0,1%, potrivit documentelor care nu au fost încă prezentate în mod oficial – deoarece aşteaptă aprobarea guvernului până în data de 10 aprilie.

Estimările anterioare pentru creşterea economică a Italiei prevedeau un avans de 1%, însă economiştii care au răspuns la ultimul sondaj Bloomberg sunt de acord cu noua estimare a Trezoreriei, de 0,1%.

Aceste cifre subliniază dificultăţile guvernului în a repara economia.

După ce a intrat în recesiune la sfârşitul anului trecut, Italia este îngropată într-un raport al datoriei la PIB de 130%, iar stagnarea creşterii economice aduce greutăţi suplimentare încercărilor de a prelua controlul situaţiei fiscale.

Deficitul bugetar este estimat acum la 2,3-2,4%, în comparaţie cu o estimare anterioară de 2,04% - acceptată de Comisia Europeană după îndelungi discuţii.

Guvernul ţinteşte acum o creştere economică de 0,3% sau chiar 0,4% pe care vrea să o atingă prin intermediul unui aşa-numit „Decret de Creştere” ce urmează a fi pe masa Guvernului săptămâna aceasta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO