Business Internaţional

Dezastrul de la Catedrala Notre-Dame „a frant inima” familiei regale a Marii Britanii. Regina Elizabeth: Ne-am simţit profund întristaţi după ce am văzut imaginile cu flăcările

Dezastrul de la Catedrala Notre-Dame „a frant inima”...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

16.04.2019, 15:19 198

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii se declară întristată profund de dezastrul care a afectat Catedrala Notre-Dame din Paris, în timp ce prinţul moştenitor Charles spune că vestea despre incendiul care a devastat monumentul simbol "i-a frânt inima", potrivit Reuters.

"Prinţul (consort, n.r.) Philip şi cu mine ne-am simţit profund întristaţi după ce am văzut imaginile cu flăcările care au cuprins Catedrala Notre-Dame", se arată în mesajul reginei, transmis preşedintelui francez Emmanuel Macron.

"Transmit sincera mea admiraţie angajaţilor serviciilor de urgenţă care şi-au riscat vieţile pentru a salva acest important monument naţional. Gândurile şi rugăciunile mele sunt pentru cei care lucrau la catedrală şi pentru Franţa, în aceste momente dificile", potrivit aceluiaşi document.

La rândul său, prinţul Charles, cunoscut pentru opiniile sale puternice privind protejarea arhitecturii tradiţionale, a spus într-un mesaj transmis lui Macron: "Îmi dau seama prea bine ce semnificaţie specială are catedrala în inima naţiunii voastre; dar şi pentru noi ceilalţi din afara Franţei reprezintă una dintre cele mai mari realizări arhitecturale ale civilizaţiei occidentale".

"Este o comoară a omenirii şi să fii martor la distrugerea sa (...) este o tragedie zguduitoare", a mai spus acesta.

Incendiul produs luni seară la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând probe că ar fi fost provocat intenţionat, a declarat, marţi, procurorul oraşului Paris, Remy Heitz, care a adăugat că 50 de oameni lucrează la o anchetă "lungă" şi "complexă" privind cauzele dezastrului.

Brigada de pompieri din Paris a anunţat, marţi, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) şi 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului.

De asemenea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO