Business Internaţional

Dezastrul pare să se fi terminat în epicentrul american al pandemiei: Cazurile de COVID-19 au început să scadă în California, statul cu cele mai multe cazuri de infecţie

Dezastrul pare să se fi terminat în epicentrul american...

Autor: Anamaria Cadis

04.08.2020, 08:31 76

Numărul de noi cazuri de COVID-19, spitalizările şi internările în unităţile de terapie intensivă au o tendinţă descendentă în California în ultimele zile, a declarat, luni, guvernatorul statul de pe coasta de vest a SUA, citat de Reuters.

Gavin Newsom a declarat că, în ciuda acestor veşti bune, regiunea agricolă a statului este în continuare lovită grav şi numerele nu au ajuns la punctul în care să se permită ridicarea restricţiilor.

„Acest virus nu va dispărea", a declarat guvernatorul Californiei. „Până nu avem un vaccin, vom trăi cu acest virus”, a continuat el.

California, statul cel mai populat al ţării, cu aproximativ 40 de milioane de rezidenţi, este si statul care a înregistrat cel mai mare număr de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus - 514.901. De asemenea, 9.388 de californieni au murit după ce au contactat COVID-19.

Rata de confirmare pozitivă a celor testaţi în ultimele şapte zile în California a scăzut cu 21% faţă de săptămâna anterioară, iar spitalizările au scăzut cu 10 la sută.

California a realizat peste 8 milioane de teste pentru COVID-19, iar rata rezultatelor pozitive a scăzut la 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO