Business Internaţional

Dezvăluiri din greşeală despre poziţiile pe burse ale miliardarului George Soros

Dezvăluiri din greşeală despre poziţiile pe burse ale...

Autor: Catalina Apostoiu

27.01.2017, 00:00 3165

Unele dintre poziţiile short ale lui George Soros, datând din 2012, au fost publicate pe website-ul autorităţii de reglementare a pieţei financiare a Olandei (AFM) din cauza unei „erori umane“, potrivit Bloomberg.

Poziţiile short, pariuri pe scăderea valorii unei companii, s-au situat la un nivel cuprins între „0,2% şi 0,5%“ din acţiunile companiilor shortate, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţii olandeze, Ward Snijders. Financial Times anunţase anterior că unele dintre poziţii, incluzând pariuri împotriva băncilor olandeze, au apărut pentru scurt timp pe website-ul autorităţii olandeze marţi seară.

Una dintre băncile pentru care au fost dezvăluite poziţiile short era ING Groep, potrivit Financial Times. Oficialii de la ING au refuzat să comenteze. Purtătorul de cuvânt al autorităţii olandeze nu a putut dezvălui dacă s-a luat legătura cu Soros după eroarea de marţi. Un purtător de cuvânt al lui Soros nu a răspuns la o solicitare de comentariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO