Business Internaţional

Didi, cea mai mare companie de ride-hailing din China, vrea să se listeze la Hong Kong în 2021 şi ţinteşte o evaluare de 60 miliarde dolari

Didi, cea mai mare companie de ride-hailing din China,...

Autor: Alex Ciutacu

20.10.2020, 14:07 116

Didi Chuxing, cea mai mare firmă chineză de ride-hailing, ia în considerare o listare pe bursa din Hong Kong pentru 2021, renunţând la planurile de a se lista pe bursa din New York din cauza tensiunilor dintre Beijing şi Washington, conform surselor citate de Reuters.

Printre investitorii din spatele Didi se numără giganţi precum SoftBank, Alibaba şi Tencent. Compania a început discuţiile cu bancheri de investiţii pentru listare şi vrea să angajeze în mod oficial bănci care să conducă tranzacţia.

Sursele citate de Reuters au spus că Didi ţinteşte o evaluare de 60 miliarde dolari şi că listarea ar trebui să se desfăşoare în prima jumătate a anului 2021.

Fondat în urmă cu opt ani, Didi a început să genereze profit semnificativ în T2 2020, ceea ce îi determină pe unii investitori să ia în calcul marcarea acestor profituri şi ieşirea parţială sau totală din business.

Mai mult, Didi ia în considerare şi o potenţială rundă de finanţare înaintea listării, într-o încercare de a-şi majora evaluarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO