Business Internaţional

Din culisele succesului: Sfatul CEO-ului Microsoft pentru toţi antreprenorii şi oamenii de afaceri din lume

Din culisele succesului: Sfatul CEO-ului Microsoft pentru...

Autor: Iulian Tenchiu

16.11.2019, 00:50 2437

Satya Nadella a preluat conducerea gigantului tehnologic Microsoft în 2014, iar sub conducerea acestuia compania a câştigat 500 mld. dolari în capitalizare de piaţă. Nadella este de părere că succesul poate fi atins doar dacă marii şi mici jucători din mediul de business vor începe să mediteze asupra impactului muncii lor asupra lumii şi nu vor mai căuta să se transforme în maşini de făcut bani, scrie CNBC.

În jurul vârstei de 30 de ani, directorul executiv al Microsoft a primit acest sfat de la Doug Burgum, actualul guvernator al Dakotei de Nord, pe care a ales să-l transmită mai departe. Potrivit CEO-ului, îndemnul guvernatorului a fost unul dintre elemente care şi-au pus amprenta asupra carierei sale şi care l-a transformat în acest etalon al succesului care este astăzi.

Sfatul lui Nadella poate fi destul de deranjant pentru oamenii de business, din moment ce însuşi businessul şi succesul sunt sinonime cu banii. Ce vor de fapt directorul executiv Microsoft şi guvernatorul să transmită este faptul că există lucruri mai importante decât banii.

”Tehnologiile actuale vor fi depăşite şi înlocuite odată cu trecerea timpului, dar oamenii de lângă tine, faptele tale, felul în care te comporţi, acestea sunt elementele care creează legături şi relaţii, care vor trece de această probă a timpului” a declarat Satya Nadella.

Sfatul guvernatorului l-a făcut pe actualul director executiv al Microsoft să îşi pună întrebări cu privire la rolul său în Microsoft, iar răspunsul nu a fost atât de simplu de găsit.

„Am început să mă întreb: De ce sunt eu la Microsoft? Cine sau ce îmi oferă această energie de a continua zi de azi?” a mai declarat CEO-ul în timpul unui interviu acordat CNBC.

Motivaţia CEO-ului a fost generată de abilitatea acestuia de a conecta pasiunea sa cu munca, fapt prin care Microsoft a putut genera un impact puternic la scară largă prin produsele şi serviciile lansate.

„Ceea ce mă defineşte este curiozitatea şi deschiderea pe care o am faţă de ideile noi. Prin aceste elemente îmi pun amprenta asupra lumii”, a mai spus CEO-ul Microsoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO