Business Internaţional

Directorul Samsung conduce un Ferrari de 12 milioane de euro FURAT

Directorul Samsung conduce un Ferrari de 12 milioane de euro furat

Autor: Octavian Calei

31.08.2012, 16:20 3593

Şeful companiei coreene Samsung, miliardarul Kun Hee Lee, este proprietarul unui model rar de Ferrari, în valoare de 12 milioane de euro, care ar putea fi furat potrivit publicaţiei Jalopnik, scrie Business Insider.

Numai patru modele de Ferrari 330 LMB, precum cel al directorului coreean, s-au fabricat. Cel care revendică maşina este Ivars Blumenau. El a cumpărat un 330 LMB în 1974 de la un dealer, Donald Fong. Maşina a fost furată după 3 ani din salonul lui Fong, unde cumpărătorul şi-a păstrat maşina. Blumenau crede că Fong a fost implicat în dispariţia automobilului. Ferrari-ul a fost vândut mai multor persoane în toată lumea, ajungând în cele din urmă în proprietatea şefului Samsung.

Toţi cei 3 proprietari ai maşinii au avut probleme cu legea: Fong a făcut închisoare, lui Blumenau i s-a interzis să mai tranzacţioneze pe bursa de la New York şi Lee a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită, însă a fost exonerat.

FBI şi Interpolul au investigat cazul şi au ajuns la concluzia că Blumenau este proprietarul exemplarului Ferrari 330 LMB deţinut de către directorul Samsung. Un ordin judecătoresc impune returnarea maşinii către Blumenau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO