Business Internaţional

Discuţiile cu privire la „imunitatea de turmă” încep să dispară în Suedia: Un procent extrem de mic al populaţiei a dezvoltat anticorpi pentru COVID-19

Discuţiile cu privire la „imunitatea de turmă”...

Autor: Eduard Ivanovici

22.06.2020, 17:23 27907

Strategia lansată de autorităţile suedeze pentru a combate coronavirusul a rezultat într-un număr extrem de mic de oameni care au dezvoltat anticorpi, fapt ce a început să stingă discuţiile cu privire la „imunitatea de turmă”, scrie Business Insider.

Un studiu publicat pe 18 iunie arată că doar 6,1% din populaţia ţării a reuşit să dezvolte anticorpi până la sfârşitul lunii mai, cifra fiind mult mai mică decât estimările iniţiale ale autorităţilor.

Spre deosebire de majoritatea ţărilor europene, Suedia nu a închis şcolile, restaurantele şi barurile, bazându-se în schimb pe măsurile adoptate în mod voluntar de cetăţeni.

Unul dintre argumentele ţării a fost reprezentat de posibilitatea „imunităţii de turmă”. Anders Tegnell, principalul epidemiolog al Suediei, a estimat în aprilie că 40% din populaţia capitalei Stockholm va deveni imună până la sfârşitul primăverii.

Pentru a se atinge „imunitatea de turmă”, trebuie să dezvolte anticorpi peste 60% din populaţia totală a ţării, potrivit unui studiu realizat de The New York Times.

Luni, 22 iunie, Suedia înregistrează 56.043 de cazuri cu coronavirus, 5.053 de decese şi are una dintre cele mai mari rate de mortalitate din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO