Business Internaţional

Disperate că nu găsesc forţă de muncă locală, firmele cehe angajează străini şi la negru. Din Polonia, muncitorii ucraineni trimit acasă echivalentul a 4% din PIB-ul ţării lor. Economiile mari est-europene nu-şi mai pot acoperi deficitul de angajaţi decât cu străini

Disperate că nu găsesc forţă de muncă locală,...

Autor: Bogdan Cojocaru

27.03.2018, 21:55 1479
În Cehia, ţara cu cea mai redusă rată a şomajului din UE şi cu sute de mii de locuri de muncă neocupate, Skoda vrea să creeze 3.000 de posturi suplimentare pentru a putea majora producţia şi a oferit majorări salariale de cel puţin 12% anul acesta.

Pentru cehi, extinderea pro­ducţiei şi salariile mai atractive se traduc prin mai mulţi polonezi şi ucraineni angajaţi la Skoda. Confruntat cu o penurie de forţă de lucru calificată cauzată de emi­grarea masivă a est-europenilor în Occident,  constructorul auto ceh recruta încă din deceniul trecut angajaţi străini, mulţi din Vietnam, pentru fabricile din Cehia, cu toate că birocraţia şi legislaţia îngreuna procesul de angajare a străinilor. Între timp, ucrainenii, goniţi de şocurile economice produse de conflictul separatist din estul ţării lor, au devenit cea mai mare comunitate de muncitori străini din Cehia, cea mai dezvoltată economie din Europa de Est. Ucrainenii au ajuns să reprezinte coloana verte­brală a sectorului construcţiilor de acolo. În toamna anului trecut, Cehia avea 200.000 de locuri de muncă disponibile pentru ucraineni şi primise 300.000 de cereri din partea ucrainenilor dornici să muncească acolo, potrivit unui oficial din ministerul muncii.

Angajatorii cehi explorează în căutare de forţă de muncă şi în afara Europei. Recent, guvernul de la Praga a anunţat deschiderea a 1.000 de locuri de muncă pentru filipinezi calificaţi, potrivit presei din Filipine. Unele firme ocolesc legea ca să facă rost de forţă de muncă ieftină.

Datele poliţiei arată că peste 3.000 de muncitori ilegali au fost expulzaţi din ţară anul trecut, de opt ori mai mulţi decât în 2013. Problema este mai accentuată în construcţii şi industrie, notează The Prague Monitor. Specialiştii cred că numărul va creşte. Printre motivele care forţează companiile să facă recrutări ilegale figurează procedurile prea lungi necesare obţinerii permiselor de muncă şi rata şomajului extrem de redusă, de sub 2,5%.

Spre exemplu, procesarea cererilor făcute de ucraineni du­rează în medie şapte luni. Com­paniile cehe au 230.000 de posturi pentru care nu găsesc ocupanţi.

„Lipsa de muncitori este critică. Unele companii recurg la angajări fără documentele necesare din disperare“, spune Milena Jabur­kova, vicepreşedinta Confedera­ţiei Industriilor din Cehia.

Unele companii care caută să recruteze forţă de lucru străină oferă salarii lunare de circa 13.500 de coroane (530 de euro). Salariul minim în Cehia este de 12.200 de coroane. Sindicatele preferă ca firmele să angajeze oameni din regiune, din Polonia sau Ungaria, în locul muncitorilor din Asia sau din afara UE.

În Polonia, cea mai mare economie est-europeană şi sursă de forţă de muncă străină pentru statele vecine mai bogate şi mai ales pentru Occident, estimări mai prudente arată că peste un milion de ucraineni muncesc sau studiază acolo.

Viceministrul de externe polonez Bartosz Cichocki spune că muncitorii ucraineni au transferat anul trecut din Polonia în Ucraina echivalentul a 3-4% din PIB-ul ţării lor, potrivit agenţiei ucrainene UNIAN.

„Pentru a realiza care sunt dimensiunile acestui fenomen, trebuie să înţelegeţi că, potrivit estimărilor, ucrainenii care lucrează în Polonia au trimis aproximativ opt miliarde de zloţi (1,9 mld. euro) acasă în 2016 şi peste 12 milioane de zloţi (2,8 mld. euro) în 2017. Suma echivalează cu 3-4% din PIB-ul Ucrainei. Este o sumă uriaşă. Aceasta înseamnă că un număr mare de ucraineni sunt angajaţi în economia poloneză“ , a explicat ofi­cialul. Cichocki estimează că în Polonia trăiesc circa două milioane de ucraineni.  

În aceste condiţii, guvernul polonez ia în calcul crearea unei agenţii de stat care să se ocupe special cu chestiunea migranţilor ucraineni.

Agenţia s-ar ocupa de protejarea drepturilor acestora şi cu informarea privind disponibilitatea locurilor de muncă.

Agenţia pentru protecţia muncii a calculat că peste 2,5 milioane de străini muncesc în Polonia, dintre care 800.000 muncesc ilegal şi atrage atenţia că o parte din străini muncesc pe salarii mai mici decât cel minim pe economie. Ucrainenii ajută la revitalizarea populaţiei cu vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani, care în perioada 2009-2016 a crescut cu un milion de persoane la 30,6 milioane. În Ucraina, în aceeaşi perioadă populaţia care formează forţa de muncă a scăzut cu şase milioane, la 28,9 milioane de persoane.

În Slovacia, constructorul auto german Volkswagen (Skoda este una din subsidiarele sale) intenţionează să angajeze oameni din Ucraina şi Serbia anul acesta pentru a acoperi un necesar de peste 500 de muncitori până la sfârşitul anului, notează The Slovak Spectator. Slovacia, ca mai toate economiile est-europene, se confruntă cu migraţia forţei de muncă locale spre ţări mai bogate şi cu o penurie de oameni calificaţi.

„Este foarte dificil să găseşti experţi şi de aceea luăm în considerare angajarea de oameni din Serbia şi Ucraina, dar în număr limitat“, spune Eric Reuting, membru în board-ul Volkswagen Slovacia. ÑPrioritatea rămâne angajarea slovacilor.“ Cu locurile de muncă nou create, VW ar deveni cel mai mare angajator din ţară. În prezent, compania are 13.700 de salariaţi, dintre care 30 sunt sârbi cu statutul de slovaci care locuiesc în străinătate şi 500 sunt muncitori „împrumutăţi“ de la uzina Audi din Ungaria.

Şi alţi producători auto - Kia şi PSA Group - au la fabricile lor din Slovacia angajaţi din afara UE. Spre exemplu, pentru PSA muncesc 800 de sârbi, cei mai mulţi cu statutul de sloveni care locuiesc în străinătate. Kia a testat şi câţiva bulgari, cetăţeni UE care pot fi angajaţi mai uşor. Rata şomajului din Slovacia este de 5,7%, cel mai redus nivel de după independenţa ţării. Rata şomajului este aşteptat să scadă şi mai mult după ce fabrica Jaguar Land Rover îşi începe producţia. Ceea mai mare concentraţie de forţă de muncă străină este în vestul ţării. Majoritatea muncitorilor străini este reprezentată de sârbi (25%). Numeroşi mai sunt românii şi ucrainenii. Bratislava vrea să simplifice procesul de angajare a străinilor.

În Ungaria, deşi rata şomajului a scăzut considerabil, rata angajării a încetinit de la 1,6% în 2017 la 1% deoarece numărul persoanelor care pot fi incluse în forţa de muncă se reduce, observă GKI. Aceasta înseamnă că numărul angajaţilor disponibili este limitat. Însă guvernul respinge cu putere imigraţia. Unii analiştii cred că Budapesta îşi va relaxa poziţia şi va încuraja imigraţia, în special din Asia, pentru a evita ca penuria de forţă de muncă să slăbească economia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO