Business Internaţional

Dmitri Medvedev: Rusia trebuie să poată răspunde până în 2017-2018 la scutul antirachetă

Dmitri Medvedev declară că Rusia trebuie să poată răspunde până în 2017-2018 la scutul antirachetă

Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei

Autor: Ioana Bojan

20.03.2012, 15:02 123

Preşedintele în exerciţiu al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că ţara sa trebuie să fie pregătită să răspundă până în 2017-2018 la amplasarea scutului antirachetă al NATO în Europa, relatează RIA Novosti.

Negocierile între Rusia şi statele occidentale privind scutul antirachetă dezvoltat de SUA sunt în impas, din cauza reticenţei Occidentului faţă de cererea Moscovei de a-i acorda garanţii că proiectul nu va ameninţa securitatea Rusiei. Medvedev a precizat însă că Rusia este dispusă să continue negocierile.

"Nu am închis uşa şi organizăm conferinţe şi discutăm cu partenerii noştri", a declarat el în faţa unor oficiali din Ministerul Apărării, la Moscova. "Dar trebuie să fim pe deplin pregătiţi până în 2017-2018 pentru un răspuns", a adăugat el.

Ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a declarat că Rusia este pregătită să-şi explice poziţia la o conferinţă internaţională privind apărarea antirachetă, care va avea loc la Moscova în mai.

"Suntem pregătiţi să ne explicăm poziţia la conferinţa internaţională privind apărarea antirachetă, de la Moscova, din 3-4 mai", a precizat ministrul. El a adăugat că ministerul său a început să lucreze la un posibil răspuns militar faţă de proiectul NATO, aşa cum a cerut preşedintele în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO