Business Internaţional

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia are dreptul suveran de a decide unde îşi desfăşoară armamentul

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului:...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.02.2018, 13:02 57

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale ruse vin în contextul în care Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), a anunţat luni că Rusia a instalat sisteme avansate de rachete Iskander, cu potenţial nuclear, în enclava Kaliningrad, aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene şi NATO fiind în raza de acţiune a acestora.

”Desfăşurarea unei arme nucleare sau a oricărui alt tip de armament, desfăşurarea de unităţi militare şi aşa mai departe pe teritoriul rus constituie în mod exclusiv o problemă suverană a Federaţiei Ruse”, a declarat Peskov.

”Rusia nu a ameninţat şi nu ameninţă niciodată pe nimeni. În mod natural, Rusia are acest drept suveran. Cu greu ea ar putea fi motiv de îngrijorare pentru cineva”, a adăugat oficialul rus.

Sistemele balistice Iskander (SS-26 Stone, potrivit terminologiei NATO) sunt mobile, având capacitatea de a lansa rachete cu raze de acţiune de până la 500 de kilometri, cu ogive convenţionale ori nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO