Business Internaţional

Doctor Doom: Franţa nu se află într-o stare mai bună decât Grecia sau Irlanda

Doctor Doom: Franţa nu se află într-o stare mai bună decât Grecia sau Irlanda
22.11.2010, 17:34 20

Economistul american Nouriel Roubini, supranumit şi "DoctorDoom" după ce a previzionat căderea pieţei ipotecare subprimeamericane, consideră că Franţa nu se află într-o stare mai bunădecât Grecia sau Irlanda, scrie publicaţia francezăL'expansion.

"Franţa, în anumite aspecte esenţiale, nu pare să arate că seaflă într-o situaţie mai bună decât ţările de la periferia" zoneieuro, a declarat economistul american într-un interviu acordatCNBC.

Franţa "Nu a făcut nicio schimbare din punct de vederestructural, deficitul bugetar este ridicat, politic guvernul estelimitat în capacitatea de a face reforme". "Avem de-a face cuînceputul unei reforme politice de austeritate care va trebui dusăla capat. Pentru o mică schimbare precum reforma pensiilor,guvernul s-a confruntat cu o rezistenţă politică puternic. Ce se vaîntâmpla în momentul în care vom trebui să asistăm la reformeradicale? Este o problemă care rămâne pusă în cazul Franţei".

Preşedintele Nicolas "Sarkozy a ajuns la putere declarând: 'voiface multe reforme'. Nu le-a făcut. Acum este slăbit, ar puteapierde alegerile şi, prin urmare, întârzie în a face reformedrastice", este de părere Roubini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO