Business Internaţional

Doi americani au câştigat al doilea mare premiu din istoria loteriei din SUA, de 636 milioane de dolari

Doi americani au câştigat al doilea mare premiu din...

Autor: Cătălina Butan,

18.12.2013, 12:46 659

Al doilea mare premiu la loterie din istoria Statelor Unite ale Americii, de 636 milioane de dolari, a fost câştigat miercuri, de doi americani, scrie Associated Press, preluat de Yahoo! News.

Numerele câştigătoare la loteria Mega Millions au fost 8, 14, 17, 20, 39 şi 7, iar cei doi norocoşi sunt din California şi din Georgia, potrivit oficialilor loteriei americane. Pentru această extragere au fost vândute bilete de 336 milioane de dolari. Cursa pentru jackpot-ul de 636 de milioane de dolari a început la 4 octombrie. De la această dată au fost vândute miliarde de bilete în 43 de state şi s-au organizat 22 de extrageri fară câştigători

Cei doi norocoşi pot alege să primească cele 318 milioane de dolari în rate anuale egale, timp de 30 de ani, sau să primească 170 de milioane de dolari pe loc, bani cash, potrivit organizatorilor. Loteria şi-a schimbat regulile în octombrie, diminuând şansele de a câştiga premiul cel mare şi crescând în acelaşi timp valoarea câştigului final. Şansele de a câştiga premiul cel mare astăzi sunt de 1 la 259 milioane, faţă de 1 la 176 milioane în trecut. Asta nu-i împiedică pe americani să joace, care continuă să cumpere bilete şi să spere la marele pot. Următoarea extragere este vineri iar potul este fixat la 15 milioane de dolari.

Mega Millions (iniţial denumită The Big Game Mega Millions ca şi succesor al jocului The Big Game) este un joc la loterie american la care participă mai multe state. Prima extragere (The Big Game) Mega Millions a avut loc în 2002. Potul minim Mega Millions este de 15.000.000 de dolari, plătibil în 30 de tranşe anuale egale (în caz că plata cash nu este aleasă). De obicei, potul creşte atunci când nimeni nu nimereşte toate numerele. Fiecare joc costă 1 dolar.

Cel mai mare pot câştigat în cadrul Mega Millions, precum şi în istoria jocurilor la loteria americana a fost de 656 milioane de dolari(cu opţiune cash de 474 milioane de dolari) la 30 martie 2012 şi a fost împărţit de trei jucători din Illinois, Kansas, and Maryland. Toţi trei şi-au revendicat partea din câştig până la 18 aprilie, fiecare dintre ei alegând opţiunea cash de 158 milioane de dolari. Cel mai mare pot câştigat de o singură persoană în cadrul Mega Millions a fost de 319 milioane de dolari (opţiune anuală), iar extragerea a avut loc la 25 martie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO