Business Internaţional

Doi bărbaţi inculpaţi în M.Britanie pentru sprijin financiar oferit lui Mohamed Abrini

Doi bărbaţi inculpaţi în M.Britanie pentru sprijin...

Autor: Roxana Maciuca

29.04.2016, 15:22 57

Mohammed Ali Ahmed şi Zakaria Boufassil, ambii în vârstă de 26 de ani, originari din Birmingham, au compărut vineri la un tribunal din Londra.

Ei sunt acuzaţi că i-au dat lui Abrini 3.000 de lire sterline (3.800 de euro), când acesta se aflase în Birmingham anul trecut, scrie BBC.

Cei doi au fost arestaţi pe 15 aprilie împreună cu alte trei persoane în cadrului "unei anchete ample lansate de unitatea de poliţie contra terorismului din West Midlands", potrivit unui comunicat anterior al poliţiei.

Mohamed Abrini, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat pe 9 aprilie şi inculpat pentru implicare în atentatele din Bruxelles şi Paris. El este cel de-al treilea bărbat de pe aeroportul Zaventem, unde s-au detonat doi atacatori kamikaze pe 22 martie în cadrul atentatelor soldate cu 32 de morţi în total.

Abrini este acuzat şi de implicare în atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie, în care au murit 130 de persoane. Abrini a fost surprins anul trecut de camere de supraveghere în compania lui Salah Abdeslam, care ar fi singurul atacator rămas în viaţă din comandoul de la Paris.

O a treia persoană, Soumaya Boufassil, în vârstă de 29 de ani, a fost inculpată vineri de tribunalul londonez pentru colectare de fonduri în scopuri teroriste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO