Business Internaţional

Doi copii în vârstă de 10 ani din Franţa au găsit lingouri de aur în valoare de 100.000 de euro în timpul carantinei impuse de coronavirus

Doi copii în vârstă de 10 ani din Franţa au găsit...

Autor: Eduard Ivanovici

23.05.2020, 08:00 3098

Doi copii din Franţa au găsit lingouri de aur în valoare de carantină în timp ce se aflau în perioada de carantină impusă de coronavirus, scrie CNBC.

Potrivit presei franceze, fraţii în vârstă de 10 ani au făcut descoperirea după ce familia a plecat să aibă grijă de o rudă din oraşul Vendome, aflat în centrul ţării.

La două zile după ce au ajuns în oraş, copiii au decis să construiască un fort, aşa că au plecat să caute obiecte pe care le pot folosi în jurul casei. În timpul căutării, capiii au găsit două lingouri de aur învelite în cearceafuri vechi.

Înaintă să vadă lingourile, tatăl copiilor a crezut că cei doi au găsit suporturile vechi de cuţite ale mamei sale. Însă după ce a văzut lingourile, care cântăreau două kilograme în total, a contactat adjudecătorii locali care i-au confirmat autenticitatea descoperirii şi au estimat preţul lingourilor la peste 100.000 de euro.

„Vom aştepta până ce preţul aurului va creşte încă puţin”, a spus tatăl copiilor, adăugând că la începutul lui 2020, un lingou putea fi vândut cu 43.000 de euro, însă preţul ar putea creşte până la 54.000 de euro în cursul lunii iunie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO