Business Internaţional

Doi dintre turiştii români răniţi în Turcia sunt în stare gravă

Doi dintre turiştii români răniţi în Turcia sunt în...

Autor: Ana Maria Lazăr

15.03.2016, 13:21 157

"Unul dintre cetăţenii români a fost supus unei intervenţii chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă. Un cetăţean român a fost transportat de urgenţă la un spital privat din Antalya, aflându-se în prezent la secţia de terapie intensivă, cu multiple leziuni, medicii urmând să stabilească dacă acesta poate fi operat la coloana vertebrală în cursul zilei de astăzi", potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe.

La spitalul de stat din Manavgat sunt internaţi 9 români. Starea lor de sănătate este stabilă, aceştia aflându-se, în continuare, sub supraveghere medicală.

Unul dintre turişti se află internată într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operaţie de şold în după-amiaza zilei de luni.

Alte trei persoane au fost externate, aflându-se în afara oricărui pericol şi sunt în prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat.

Echipa consulară mobilă şi reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya menţin dialogul constant atât cu victimele accidentului rutier, cât şi cu personalul medical, continuând demersurile de asistenţă consulară, anunţă MAE.

Cetăţenii români răniţi vor fi repatriaţi pe etape, în funcţie de starea lor de sănătate.

"Referitor la repatrierea trupurilor neînsufleţite ale celor doi cetăţeni români decedaţi în accidentul rutier, precizăm că, după finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalităţilor de repatriere. Ambasada României la Ankara va asigura asistenţa necesară conform competenţelor legale. În acest sens, echipa consulară mobilă se află în legătură permanentă cu familiile acestora", anunţă MAE.

Ministerul mai anunţă că celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara,şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO