Business Internaţional

Doi şefi de la Facebook au dezertat peste noapte, lăsându-l pe Zuckerberg să se descurce singur cu problemele

Doi şefi de la Facebook au dezertat peste noapte,...
15.03.2019, 10:29 19074

Facebook este zguduită de două noi plecări, după ce Chris Cox, Chief Product Officer, şi Chris Daniels, şeful WhatsApp, au plecat din companie, scrie BBC. Cox s-a alăturat grupului încă din 2005, la un an după ce Facebook a fost fondată, în timp ce Daniels şi-a preluat rolul un an mai târziu. Nu a fost oferit niciun motiv pentru plecările celor doi.

Săptămâna aceasta, Facebook şi celelalte platforme ale reţelei de social media, au suferit cea mai mare întrerupere din istorie, după o probleme la servere în timpul unei configurări.

Cox, care este şi un apropiat al lui Zuckerberg, a pornit ca inginer programator în cadrul Facebook, şi a construit o serie de elemente cheie ale reţelei, inclusiv News Feed-ul. 

Deşi nu a oferit un motiv pentru plecarea lui Cox din companie, Zuckerberg a insistat că ”a discutat şi că îşi doreşte să facă altceva” pentru câţiva ani. Daniels, a preluat funcţia de şef al WhatsApp, după mai mulţi ani în care a condus Internet.org, o iniţiativă care îşi propunea creşterea conectivităţii la Internet peste tot în lume. 

El va fi înlocuit de Will Cathcart, care momentan este şeful aplicaţiei mobile a Facebook. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO