Business Internaţional

Doi tineri americani s-au lăsat de facultate pentru a-şi porni un business, şi la numai 22 de ani au ajuns deja să facă un miliard de dolari

Doi tineri americani s-au lăsat de facultate pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

14.07.2019, 19:01 1329

Henrique Dobugras şi Pedro Franceschi în vârstă de 23 şi, repectiv, 22 de ani, s-au lăsat de facultate pentru a-şi urma visul şi a fonda un business. Aşa a apărut Brex,  o companie de fintech (financial technology) care este în prezent cotată la 2,6 miliarde de dolari şi care are o poveste neobişnuită. 

Pe când Dobugras avea doar 14 ani, şi-a construit prima companie – un joc video online pe care l-a şters din cauza încălcării unor drepturi de folosire. La puţin timp după acest episod, s-a alăturat lui Franceschi pentru a crea Pagar.me, un procesor de plată care a ajuns în 2016 la 150 de angajaţi înainte de a-l vinde. După, cei doi tineri aveau să se înscrie la Universitatea din Stanford, dar nu au terminat nici măcar primul an înainte de a fonda Brex.

Produsul cheie în compania creată de cei doi este un card de credit pentru startup-uri şi angajaţii acestuia care se bazează pe date în timp real, faţă de tradiţionalele scoruri de credit. Factorul ce estimează compania la cota de 2,6 miliarde de dolari este posibilitatea unei extinderi spre alte tipuri de afaceri.

Firma a introdus, de asemenea, carduri de credit pentru e-commerce şi comapanii de cercetare în domeniul medical. Pe lângă start-up-uri, Brex plănuieşte să lucreze şi cu firme mai mari, axându-se în mod special pe managementul cheltuielilor.

Deşi povestea în care un student de la o universitate de top abandonează studiile şi îşi deschide un start-up poate părea un clişeu, ascensiunea celor doi este cu adevărat impresionană. Fondată în urmă cu doi ani, Brex este una dintre companiile care au ajuns să fie cotate extrem de rapid la peste un miliard de dolari, alăturându-se unor startup-uri precum Uber sau Bird Rides, un start-up care închiriază scutere electrie, lansat anul trecut şi în România.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO