Business Internaţional

Doi turişti români din Grecia, confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus, plasaţi în carantină

Doi turişti români din Grecia, confirmaţi cu infecţie...

Autor: Otilia Serescu

01.08.2020, 15:30 144

Doi turişti români au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus, în timp ce se aflau pe teritoriul Greciei, şi au fost plasaţi în carantină, anunţă, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia turiştilor români din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a fost notificată de către doi cetăţeni români cu privire la confirmarea acestora pentru infecţia cu COVID-19, în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei. Aceştia au fost deja plasaţi în carantină în unităţi hoteliere special desemnate şi sunt asistaţi medical. În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor infectate este bună. Reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor”, conform MAE.

MAE precizează că protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetăţenilor confirmaţi ca fiind infectaţi sunt luate de către autorităţile elene, conform legislaţiei în vigoare.

În ceea ce priveşte situaţia din punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentantul Ambasadei României la Sofia aflat la faţa locului, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 5-6 km, timpul de aşteptare fiind de aproximativ patru ore.

De asemenea, MAE precizează că, în contextul blocajului înregistrat în cursul dimineţii şi ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Atena şi de Consulatul General al României la Salonic, autorităţile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO