Business Internaţional

Doliu în lumea filmului: A murit unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie

Doliu în lumea filmului: A murit unul dintre cei mai...

Autor: Laura Buciu

18.05.2024, 09:54 717

Dabney Coleman, actorul care a adus pe ecrane o notă glorioasă de şmecherie în interpretarea unor răufăcători comici, în filme precum „9 to 5” şi „Tootsie”, a murit la vârsta de 92 de ani.

Coleman a murit „în mod paşnic şi rafinat” în casa sa din Santa Monica, California, joi, a declarat fiica sa Quincy Coleman într-o declaraţie făcută vineri în numele familiei. Deşi este cel mai bine amintit pentru personajele sale arogante, lipsite de onestitate şi nepăsătoare, Coleman a spus că totul a fost o prefăcătorie.

„Sunt eu glumeţ”, a declarat Coleman odată pentru New York Times. „Este doar un tip pe care îl joc, doar ca să mă prostesc, ştiţi”, a spus el.

Nu toate personajele lui Coleman au fost nişte ticăloşi. A câştigat un premiu Emmy pentru rolul unui avocat în filmul de televiziune „Sworn to Silence” din 1987 şi a jucat rolul prietenului dentist decent al lui Jane Fonda în filmul „On Golden Pond” din 1981 şi al unui oficial federal de securitate în „War Games” din 1983.

Ultima sa apariţie pe ecrane a fost interpretarea lui John Dutton Sr. în serialul TV „Yellowstone”, în 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels