Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn a fost numit în consiliul de supraveghere al unui fond de investiţii rus

Dominique Strauss-Kahn a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director general al FMI şi să renunţe să candideze la preşedinţia Franţei după ce o cameristă a unui hotel din New York l-a acuzat că a încercat să o violeze. AFP/Mediafax Foto

Dominique Strauss-Kahn a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director general al FMI şi să renunţe să candideze la preşedinţia Franţei după ce o cameristă a unui hotel din New York l-a acuzat că a încercat să o violeze. AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

21.07.2013, 19:49 334

Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn, anchetat în SUA în urma unor acuzaţii de viol, a fost numit în consiliul de supra­ve­ghere al Fondului Rus pentru Investiţii Directe (RDIF), condus de ministrul Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaiev. Decizia vine după ce Strauss-Kahn a mai fost numit în consiliul de supraveghere al Băncii Ruse pentru Dezvoltare Regională, deţinută de grupul petrolier de stat Rosneft, scrie Ria Novosti.

Strauss-Kahn a condus Fondul Monetar Internaţional timp de patru ani, iar anterior a fost ministru de Finanţe al Franţei doi ani.

„Fondul Rus pentru Investiţii Directe este încântat să anunţe numirea lui Dominique Strauss-Kahn în consiliul de supraveghere, care este format din 10 membri“, se arată într-un comunicat al RDIF.

Între membrii acestui consiliu se mai află şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Ivanov, preşedintele Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, ministrul de Finanţe, Anton Si­lua­nov, şi consilierul prezidenţial Andrei Belousov.

RDIF este deţinut integral de Vneşeco­nom­bank.

Săptămâna trecută Strauss-Kahn a mai fost numit în consiliul de supraveghere al Băncii Ruse pentru Dezvoltare Regională, deţinută de grupul petrolier de stat Rosneft. Strauss-Kahn a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director general al FMI şi să renunţe să candideze la preşedinţia Franţei după ce o cameristă a unui hotel din New York l-a acuzat că a încercat să o violeze. În mai 2011, Strauss-Kahn a fost arestat şi acuzat de tentativă de viol şi alte fapte, dar procuratura din New York a renunţat la acuzaţii din cauza unor probleme de credibilitate a cameristei.

În decembrie anul trecut, Strauss-Kahn a ajuns la un acord cu camerista pentru închiderea unui proces civil, termenii acordului fiind confidenţiali.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO