Business Internaţional

Domino’s a oferit pizza gratuit toată viaţa celor care îşi tatuează logo-ul companiei. Francizele din Rusia au anulat oferta după ce prea multe persoane s-au aşezat la coadă pentru promoţie

Domino’s a oferit pizza gratuit toată viaţa celor...

Autor: Răzvan Botea

17.09.2018, 19:16 271

Promoţia din Rusia a celor de la Domino’s Pizza trebuia să dureze două luni şi să ofere pizza gratuit pentru toată viaţa persoanelor care îşi tatuează logo-ul companiei pe propria piele. Câteva zile mai târziu, compania a anunţat pe social media faptul că promoţia a luat sfârşit, scrie The Wall Street Journal.

Compania se pare că a subestimat „afecţiunea” ruşilor pentru mâncare gratuită.

„Mai mult de un milion de persoane s-ar fi prezentat pentru a profita de ofertă dacă promoţia ar fi durat două luni. La urma urmei, asta-i Rusia”, a spus pentru WSJ Natalia Koshkina, o tânără rusoaică de 24 de ani.

Perioada sovietică şi perioada de dificultate economică pe care a traversat-o Rusia după căderea URSS a determinat multe persoane din Rusia să accepte „un deal bun”. O economie care a stagnat a lăsat salariile la media de 500 de dolari pe lună, iar Koshkina spune că pizza gratuită ar ajuta-o să pună deoparte nişte bani.

„Cine nu ar vrea mâncare gratis?”, a adăugat aceasta.

Campaniile de advertising reprezintă o ancoră pentru companiile care doresc să genereze o reacţie „virală” în mediul online şi, în acest caz, să transforme persoanele în agenţi publicitari pe viaţă.

Un purtător de cuvânt al Domino’s Pizza din SUA a spus că francizele companiei din Rusia au fost copleşite de cererea mare pentru această promoţie, primind mai multe aplicaţii într-o singură zi decât se aşteptau să primească în luni întregi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO